Vrijbuiters doen het goed in Vlaardingen

Op 17 april deden Joep, Ab en Bert mee aan het Lentedegen-toernooi in Vlaardingen. Aan het toernooi, dat werd georganiseerd door schermvereniging Trefpunt, deden 30 schermers mee. Het waren 30 schermers van verschillende leeftijden en van verschillend niveau. Joep schermde een prima voorronde en plaatste zich zo voor de finale-poule van 6 schermers. Bert en Ab haalden dat net niet. Bert werd uiteindelijk 7e en Ab 9e. In de kwartfinale verloor Joep na weer een echte thriller nipt van de latere nummer 3 van het toernooi. Het werd 10-9 in de verlenging. Uiteindelijk werd Joep 6e en in dit deelnemersveld is dat een knappe prestatie van onze jonge schermer uit Woerden. Top!

Wedstrijdschermers doen het goed in Sassenheim

Op 10 april deed ons wedstrijdteam uit Woerden (Joep, Tristan en Ab) mee aan het jeugdtoernooi van vereniging AEW (Aanvallen En Weren) in Sassenheim. En hoe! Na een mooie voorronde stond Joep als eerste op het tableau. Ab was 8e en Tristan 14e geplaatst voor de eliminaties. Tristan won zijn eerste eliminatie knap met 15-11. Helaas trof hij bij de laatste 16 de latere finalist, Maxim Zewe. Tot 5-5 ging de strijd gelijk op, daarna wist Maxim door te drukken. Tristan werd uiteindelijk 14e. Ab had eerst een bye en had toen de pech tegen de latere winnaar van het toernooi te moeten schermen (Hugo Schijf). Na een prachtig gevecht, waarin Ab echt goed schermen liet zien, trok Hugo met 15-12 aan het langste eind. Uiteindelijk werd Ab 12e, wat een prima resultaat is. Joep had ook eerst een bye en won in zijn eerste eliminatie vrij eenvoudig van een Belgische. In de kwartfinale trof hij …. Hugo Schijf! Na een regelrechte thriller (Hugo maakte 2 seconden voor het verstrijken van de tijd de gelijkmakende treffer) verloor Jope in de verlenging met 15-14. Heel jammer, maar Joep kan trots zijn op zijn 5e plaats. Goed gedaan mannen!

Uitslagen clubkampioenschappen

Op zondag 3 april vonden in Gouda de clubkampioenschappen plaats. In verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden voor de titels. De wedstrijdleiding werd met verve vervuld door maître André van der Kuit. Streng doch rechtvaardig heeft hij deze dag in goede banen geleid. Het waren overigens heel bijzondere kampioenschappen, omdat onze club dit jaar maar liefst 25 jaar bestaat.

Hier alle medaillewinnaars op een rij:

Degen tm 9 jaar: 1) Luuk Lodewijk, 2) Kik Roodbol, 3) Hidde van der Linden

Degen 10-13 jaar: 1) Boran Claassen, 2) Pieter den Ambtman, 3) Bas Lodewijk

Degen 14-17 jaar: 1) Joep de Groot, 2) Bas Rutten, 3) Huub Storck

Degen 18+: 1) Bert de Groot, 2) David van der Giessen, 3) Jerry Rutten

Sabel: 1) Bas Rutten, 2) Jerry Rutten, 3) David van der Giessen

AAn het eind van de dag had André nog een verrassing in petto. Hij toverde een speciale beker tevoorschijn, die de titel ‘Oud tegen jong’ had. Vader en zoon de Groot mochten om deze beker strijden. Dit jaar mocht vader hem nog mee naar huis nemen, maar gemakkelijk ging dat niet. Het verschil was namelijk erg klein (5-3).