Alweer een mooi debuut …

Op zaterdag 17 januari jongstleden was er weer een Jeugdpuntentoernooi. Gastheer was dit keer Fencing Club Almere. En wederom deed er een schermer van onze club voor de eerste keer mee! Dit keer was het Bas Lodewijk uit Woerden die zijn debuut maakte. En Bas heeft het heel goed gedaan. Het is lang niet iedereen gegeven om op je eerste toernooi een aantal partijen te winnen. Bas deed dat wel en verzamelde maar liefst 47 punten. Goed gedaan, Bas!

Maar er zijn nog méér successen te melden! Boran Claassen (schermt in Woerden) is hard op weg zijn eerste diploma te behalen (250 punten). En Joep de Groot (ook uit Woerden) is toegetreden tot een selecte groep schermers: de schermers met méér dan 2000 punten. Binnenkort is Joep te bewonderen met de 2000-punten brassard op zijn schermpak!

Bert de Groot wint in Kapellen

Op zondag 18 januari werd er in Kapellen (nèt over de grens in België) een internationaal degentoernooi georganiseerd door schermvereniging Omnisword. Er deden 26 (vooral Belgische) deelnemers mee. Na een voorronde werd er een A-poule en een B-poule samengesteld. In de A-poule won Bert (leraar in Woerden) al zijn partijen, op één na. Genoeg voor de winst. De Vrijbuiters staan nu ook in België op de kaart!