Vrolijke laatste les in Woerden

Afgelopen donderdag was in Woerden de laatste schermles vóór de zomerstop. Daar wilden wij iets leuks van maken en daarom mochten de ouders van de jongste schermers een keertje meedoen. De opkomst viel niet tegen: maar liefst elf ouders (èn twee broertjes) hebben zich op die warme avond in een schermvest gehesen. Na een speelse warming-up en een snelle instructie schermpasjes, volgde er een ‘crash-course’ schermtechniek èn het hoogtepunt van de avond: partijtjes schermen! Zowel de ouders als de kinderen vonden het een top-avond, waarbij meerdere ouders aangaven ‘nog nooit zo gezweet te hebben’. Bijgaand enkele foto’s van deze leuke avond.

Ouders 2014 1 Ouders 2014 2

Zomerstop

Van 1 juli tot 1 september is de schermzaal ivm de zomervakantie gesloten. Op dinsdag 2 september beginnen de lessen in Gouda weer, in Woerden op donderdag 4 september.

Twee kwartfinalisten op NJK!

Afgelopen weekend (14 & 15 juni) vondt het NJK (Nederlands Jeugdkampioenschap) schermen plaats in Duiven. Namens De Vrijbuiters deden er twee schermers mee: Huub Storck (Cadetten) en Joep de Groot (Pupillen). Beiden bereikten de kwartfinales en dat was een prima prestatie! Huub had de pech dat hij het in de kwartfinale tegen de latere winnaar moest opnemen. Joep verloor nipt (11-9) van de latere nummer twee van het toernooi. Waar Huub al vaker mee heeft gedaan aan het NJK (en nationale wedstrijden), was het Joep’s eerste echte wedstrijd. Uiteindelijk werd Joep als 7e geklasseerd en Huub als 5e. Al met al een mooie prestatie! Zij hebben de eer van De Vrijbuiters met verve verdedigd!

 

Geslaagd!!!

De volgende jeugdleden zijn onlangs geslaagd voor hun brassard-examen:

Brassard geel: Melvin Hoogendijk, Juliette Nijkamp, Jaimy van Tolk, Luca Hofman.

Brassard rood: Luc Wehbe, Sander Has.

Brassard blauw: Bas Rutten

Namens het bestuur en de leraren: van harte gefeliciteerd! Goed gedaan!