NK Rotterdam

Afgelopen weekend deden Felix van Kooten en Bert de Groot namens de Vrijbuiters mee aan het NK in Rotterdam op het wapen degen. Voor Felix was het zijn eerste echt grote wedstrijd. Weliswaar verloor hij in zijn poule alle wedstrijden, maar hij heeft zijn huid duur verkocht. Zo verloor hij met 5-4 van een sterke tegenstander en is hij in zijn overige wedstrijden allerminst van de loper geveegd. Uiteindelijk werd Felix 52e. Veel belangrijker dan deze klassering is de ervaring die Felix heeft opgedaan. Daar gaat hij in zijn volgende wedstrijden veel profijt van hebben! Bert had een goede voorronde (hij won 4 van zijn 6 partijen) en stond als 16e op het tableau, waardoor hij was vrijgesteld voor de eerste eliminatie. De tweede eliminatie ging helaas verloren. Uiteindelijk werd hij 25e.

Kijk hier voor de volledige uitslagen.

Op zaterdag 6 juli vindt het NK voor équipes plaats in Den Bosch. Het zou toch mooi zijn als de Vrijbuiters ook daar aanwezig zijn met een degen-équipe…

NK 1

NK 2

NK 3

NK 4

Goudse Integratieprijs voor SV De Vrijbuiters

IMG_2915 Op vrijdag 19 april j.l. vond in het nieuwe Groenhovenbad in Gouda het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens dit zeer sfeervolle en bomvolle evenement werden de sportprijzen beste sportman/vrouw/ploeg verdeeld, maar ook de vrijwilligersprijs en de integratieprijs. Deze laatste prijs was dit jaar voor onze vereniging en werd toegekend voor het opzetten van het rolstoelschermen en het daarmee integreren  van gehandicaptensport binnen de bestaande vereniging.

DSC_0651

DSC_0643

Voorzitter Jelle Klein mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen van een vertegenwoordiger van SV Donk, die de prijs vorig jaar kreeg uitgereikt.IMG_2916

Vrijbuiters live op radio Zuidplas

Zaterdag 30 maart jl. was er een live radio-interview waarin Jelle 6 minuten lang promotie heeft gemaakt voor het (rolstoel)schermen bij De Vrijbuiters. Tijdens het vraaggesprek met de presentatrice van het radioprogramma  heeft Jelle veel kunnen vertellen over de ontwikkeling van het rolstoelschermen in Nederland, de materialen, de spelregels en onze vereniging.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.