NK in Rotterdam

In het weekend van 20 en 21 april vinden de Nederlandse Kampioenschappen Schermen (op degen, floret en sabel) voor senioren plaats in Rotterdam. Dat is lekker in de buurt en daarom een uitgelezen mogelijkheid om onze nationale toppers eens aan het werk te zien. Hoe vaak krijg je tenslotte de gelegenheid om Bas Verwijlen van dichtbij te zien schermen? De finales worden op zondag geschermd vanaf 13:30. De toegang is gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten …

Er doen trouwens ook twee leden van onze vereniging mee: Felix van Kooten en Bert de Groot. Beiden schermen op het wapen degen. Succes jongens!

Meer informatie over het NK vind je hier.

Volgende JPT in … Utrecht!

Het volgende JPT (Jeugd Punten Toernooi) vindt op zaterdag 13 april plaats in Utrecht. Dat is lekker in de buurt en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen. De Vrijbuiters doen inmiddels met een grote groep mee. Huub Storck, Marius Geerlings, Bas Rutten, Sarah Juillard, Ab Vondeling, Tristan Drenth en Joep de Groot zijn bijna altijd van de partij. Het is een gezellige groep kinderen die leuk met elkaar omgaan (en elkaar flink aanmoedigen!). Dus aan iedereen die nog twijfelt of hij mee zou willen doen: kom gewoon eens kijken in Utrecht!

Meer informatie over de JPT-cyclus vind je hier. Je kunt ook altijd even contact opnemen met André van de Kuit of Bert de Groot.

Druk weekend Vrijbuiters

Het was weer een druk weekend voor de Vrijbuiters.

Op zaterdag was er de jaarlijkse sportmarkt op het Kerkplein. Waar wij vorig jaar onder een heerlijk lentezonnetje een aantal schermdemonstraties gaven, was het dit keer afzien. In de snijdende kou (gevoelstemperatuur -10!!!) hebben Jelle, Natascha en een aantal andere helden van de vereniging er alles aan gedaan om de schermsport en onze vereniging onder de aandacht van de Woerdenaren te brengen. En gelukkig hadden er een aantal mensen belangstelling voor het schermen. Hulde! Jullie zijn echte bikkels!

Op diezelfde dag deden Jerry Rutten, Felix van Kooten en Bert de Groot als team mee aan het DOM-toernooi in Utrecht. Het was lekker warm in de sporthal … Onder de toepasse-lijke teamnaam ‘De Jonge Honden’, hebben zij alles gegeven om de eer van de Vrijbuiters hoog te houden. En dat is best gelukt. Van de vijf team-ontmoetingen werd er één gewonnen (45-31) en gingen er vier verloren. Dat lijkt misschien niet al te goed, maar twee keer was het verschil minimaal (45-44 en 45-43). De andere twee ontmoetingen werden met iets groter verschil verloren, maar ook in die ontmoetingen werden zij niet van de loper geveegd (45-38, 45-37). Jerry en Felix hebben zich kranig geweerd en hebben een aantal hele mooie partijen geschermd. Voor herhaling vatbaar!

DOM-toernooi 2013

Op zaterdag 23 maart neemt onze vereniging weer met een équipe deel aan het DOM-toernooi in Utrecht. Felix van Kooten, Jerry Rutten en Bert de Groot zullen dan de eer van de Vrijbuiters hooghouden. Voor diegenen die willen komen kijken: de wedstrijd start om 10:30 in Sportcentrum Galgenwaard (Herculesplein 341 te Utrecht).

Jeugdschermers scoren op JPT

Een groot aantal jeugdschermers van onze vereniging neemt deel aan de Jeugd Punten Toernooien (JPT). Ieder jaar worden er tien JPT’s georganiseerd, bij verschillende clubs in het land (op zaterdag 19 oktober organiseert onze vereniging een JPT in Woerden). De jeugdschermers kunnen op de JPT’s punten verdienen. Wanneer een schermer 250 punten heeft behaald, krijgt hij een diploma. Dat geldt ook voor 500, 1000, 1500, 2000, 2500 en 3000 punten. Wanneer een schermer 1000 punten behaalt, krijgt hij ook nog een bronzen embleem dat op het schermvest gedragen kan worden. Wanneer een schermer 2000 punten heeft behaald is dat een zilveren embleem en wanneer iemand 3000 punten bij elkaar heeft geschermd, is dat (inderdaad …) een gouden embleem.

Bas Rutten heeft onlangs de grens van 1000 punten doorbroken en heeft dus een mooi diploma en een bronzen embleem ontvangen. Bas: van harte gefeliciteerd! Op naar zilver!

Wat hier ook niet onvermeld mag blijven is het feit dat Huub Storck inmiddels meer dan 2000 punten bij elkaar heeft geschermd. Op zijn schermvest prijkt dan ook het zilveren JPT-embleem. Ook jij van harte gefeliciteerd, Huub! En nu door naar de 3000!

Ab Vondeling, Joep de Groot, Tristan Drenth en Sarah Juillard doen sinds kort ook mee aan de JPT’s. Ze doen goed hun best en zijn hard op weg naar hun eerste diploma.

Uitslag Ferrum Vetum 10 maart

Het was de bedoeling om met een grote delegatie naar het Ferrum Vetum-toernooi in Capelle af te reizen. Helaas gooiden ziekte en blessures roet in het eten, waardoor alleen Bert de Groot deel heeft genomen aan het toernooi. In een veld van 32 deelnemers wist Bert de vijfde plaats te bemachtigen. Het volgende toernooi in de Ferrum Vetum-cyclus is op 9 juni in Tilburg.