Start introductiecursus Woerden op 7 maart

Op donderdag 7 maart gaat de eerstvolgende introductiecursus weer van start in Woerden. Voor € 35,= krijgt u 10 schermlessen. Een uitgelezen manier om te kijken of schermen iets voor u is. Tijdens deze cursus leert u de basisbeginselen van het schermen en u zult al vrij snel een partij kunnen schermen. Het enige dat u mee hoeft te nemen zijn sportschoenen, een lange trainingsbroek en een sportshirt. U mag kosteloos gebruik maken van de schermspullen van de vereniging (masker, wapen, handschoen en schermvest). De lessen zijn in de sportzaal bij het ID-college (Essenlaan 3 te Woerden) en wij starten om 20:00.

Ferrum Vetum

Op 10 maart aanstaande zullen Jerry Rutten, Ruud Kleijn, Felix van Kooten en Bert de Groot deelnemen aan het Ferrum Vetum (‘oud ijzer’) toernooi in Capelle a/d IJssel. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Ferrum Vetum circuit voor veteranen (40+). Gedurende het jaar worden er vijf wedstrijden georganiseerd, waarbij iedereen tegen elkaar schermt (poule unique). Iedere wedstrijd kun je punten verdienen voor het Ferrum Vetum klassement. Aan het eind van het jaar krijgen de winnaars van de verschillende categoriën een wisselbeker. In 2011 is deze gewonnen door ons lid (en leraar) Bert de Groot.

Naast de categorie 40+ is er ook een categorie Ferrum Vetum Futuri (’toekomstig oud ijzer’). Iedereen van 20 jaar en ouder kan hieraan meedoen. Zij schermen mee in de poule unique van de veteranen.

Dit circuit is heel geschikt om schermervaring op te doen. Iedereen schermt namelijk tegen elkaar. Verder is de sfeer zeer vriendschappelijk. Een echte aanrader! Iedereen die hier wat méér over wil weten, kan even contact opnemen met Bert de Groot.

Nieuwe kast!

Vandaag hebben André, Ruud en Bert een kast opgehaald bij IBM in Woerden. Wij hebben nu twee kasten in de sportzaal aan de Essenlaan. Er is nu voldoende opslagruimte voor alles wat wij in Woerden nodig hebben. Dit betekent dat heen en weer rijden met spullen van Gouda naar Woerden nu verleden tijd is. IBM bedankt!

Kast

Bert de Groot 2e op NK-Veteranen

Op zondag 10 februari werd in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen verschermd. Namens onze vereniging nam Bert de Groot deel op het wapen degen. Dat ging niet onverdienstelijk, want hij bereikte de finale. Deze finale verloor hij nipt: de winst ging met 10-8 naar Edwin Treffers. Al met al een prima resultaat. Gefeliciteerd Bert!

Welkom!

Welkom op de geheel vernieuwde website van schermvereniging de Vrijbuiters! Op deze website kun je informatie vinden over de schermsport, de club en allerlei praktische zaken zoals lestijden en kosten. Daarbij is het goed om te weten dat je twee keer voor niets mag meetrainen. Zo kun je rustig kijken of schermen iets voor jou is. Wij hopen jou snel te kunnen verwelkomen in Gouda of Woerden! Kom ook schermen in het Groene Hart!